Recept na coffee raw vegan cheesecake s vanilkou

Recept na coffee raw vegan cheesecake s vanilkou Tento recept na cofee raw vegan cheesecake si určitě zamilujete. Je jemně nasládlý, voní a chutná po kávě i vanilce, je bezlepkový a kromě trošky pražené kávy je také raw. Je ideální k hrnku teplé kávy nebo k čaji.

 

 Co na jeho přípravu budete potřebovat ? Určitě dortovou formu o průměru asi 25 cm. Tu si vyložte pečícím papírem a zaklapněte.

Korpus :

1,5 hrnku datlové hmoty nebo čerstvých datlí (samozřejmě bez pecek !!) nebo sušených datlí namočených vo vodě na pár hodin
1,5 hrnku pekanových ořechů nebo vlašských oříšků namočených předem na pár hodin do vody (oříšky můžete nahradit ovesnými nebo jáhlovými vločkami, dort je o něco lehčí jen pak v případě ovesných vloček již není bezlepkový, ale můžete koupit i ovesné vločky bez lepku - například zde, mají o něco lepší chuť než vločky jáhelné)
2 lžičky vanilky
1 lžíce agávového sirupu nebo javorového sirupu

Všechny ingredience smícháme v mixéru do jemna a hmotou vyložíme korpus. Dáme na chvíli chladit do lednice nebo mrazničky.

Krém

2 hrnky kešu ořechů (namočených na pár hodin do vody)
2 lžičky vanilky
½ – ¾ datlí
½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
5 či více lžiček kvalitní biokávy
5 lžic javorového sirupu

Všechny ingredience pořádně rozmixujeme. Kávu přidáme dle chuti. Někdo rád kávovější více, někdo méně. Přidáme hmotu na ztuhlý korpus.
Ozdobit můžete kávovými zrnky, kešu oříšky a drcenými kakaovými boby.

Dobrou chuť.

Recept napsala : Hana Pavlíčková
Tento a podobné dortíky můžete ochutnat v brněnském V.bistru.

Více receptů na :

https://www.facebook.com/orechvtrave/