Bezlepkový špenátový quiche

Bezlepkový špenátový quicheVýborná lahůdka, která potěší i všechny příznivce bezlepkových jídel.

Ingredience na těsto:


150g pohankové mouky
150g sójové mouky
himalájská sůl
rostlinné máslo alsan 125g
bylinková sůl
kopr sušený
troška vody

Ingredience na náplň:

2 balení tofu natural (případně tofu česnekové či bylinkové)
200 ml rýžové smetany
4 lžíce kukuřičného škrobu
3 stroužky česneku
1 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule
1-2 papriky
200g baby špenátu
vlašské ořechy
slunečnicová semínka
cayenský pepř
pažitka
paprika sladká
kopr
rukola
kurkuma
sůl


Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Ve větší míse smícháme pohankovou a sójovou mouku s rostlinným máslem, troškou soli a sušeného kopru a dolijeme troškou vody. Vše pořádně prohněteme rukama. Těsto by mělo být příjemně vláčné, ne lepkavé. Pokud by lepilo, dosypte troškou bezlepkové mouky. Hmotu uhněteme do větši kuličky, vložíme do sášku a dáme alespoň na 30 minut do lednice. Po půl hodině těsto vytáhněte z lednice a vyložte jím koláčovou formu o průměru dna 25 cm. Propíchejte jej vidličkou a dejte péct na 18 minut na 180 °C.

Mezitím si můžeme připravit quichovou náplň. Tofu, smetanu, kukuřičný škrob, česnek, slunečnicový olej a zbytek koření rozmixujeme do hladka. Je důležité vše správně okořenit, aby nebyla výrazně cítit chuť tofu a aby vám krém chutnal.
Cibuli nakrájejte na jemno a mírně osmahněte na oleji na větší pánvi, pak přidejte a osmažte i papriku. Můžete okořenit sladkou paprikou, dodá to šmrnc. Obsah pánvičky smíchejte s tofu krémem.
Baby špenát a rukolu poduste ve větším hrnci na 2 lžících oleje a vmíchejte k tofu krému s cibulí a paprikou, přidejte ještě hrst vlašských ořechů a slunečnicových semínek, pořádně promíchejte. Vlijte směs do předpečeného korpusu a pečte ještě 18 minut na 180 °C. Nechte quiche vychladnout, nakrájejte a ozdobte čerstvým špenátem či petrželkou.