Pečený lilek s tempehem a olivami

Pečený lilek s tempehem a olivamiTempeh je výborným zdrojem bílkovin a spolu s pečeným lilkem a olivami skvěle chutná i zasytí.

Suroviny:


Jeden větší lilek,

balení uzeného tempehu,


olivový olej - doporučujeme značku Epikouros


Koření: rozmarýn, česnek mletý , grilovací koření
, sójová omáčka



 

Příprava:


Lilek nakrájíme na plátky cca 1cm silné a to buď na kolečka nebo podélně. Tempeh pokrájíme na tenké plátky. V misce si smícháme olivový olej s kořením a trochou sójové omáčky, touto marinádou lilek s tempehem potřeme nebo můžeme v marinádě promíchat a poté uložit na plech. 
Pečeme na 220° po dobu asi 30-40 minut, průběžně podléváme, aby se nám lilek s tempehem nevysušil.
 Podáváme např. s čerstvě upečenými domácími či kupovanými bagetkami, s chlebem potřeným česnekem nebo s bramborovou kaší.
 Jako příloha se hodí výborné bio olivy Epikouros plněné proužky pečené červené papriky nebo mandlemi - mají skvěle masitou dužinu a delikátní chuť.