Malinová hrnková buchta bez lepku

Malinová hrnková buchta bez lepkuJe čas zase trošku mlsat, tentokrát bez cukru a bez lepku, s rostlinným mlékem, oříšky, skořicí a ovocem.

Upečte si tuhle výbornou zdravou hrnkovou buchtičku, určitě se po ní jen zapráší. Cukr nahradíme panelou a sirupem a do buchty dáme spooustu ovoce. :)

Ingredience:
2 střední jablka
3 lžičky chia semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
hrst měkkých rozinek
půl hrníčku kešu oříšků
hrst mandlí
4 lžíce mletého máku
půl hrnku mandlového mléka
půl hrnku rýžového mléka
hrnek jáhlové mouky
hrnek sojové mouky
3 lžíce sojového vegan jogurtu
6 lžic rozpuštěného kokosového oleje
kypřící prášek do pečiva (veganský a bez fosfátů)
půl hrníčku datlového sirupu
4 lžíce panely (přírodního sladidla)
1 lžička mleté kávy
2 lžičky skořice
půl lžičky vanilky
2 hrnky malin
1 a 1/2 hrnku jahod
1-2 banány

Jak na to…

Začneme s jablky, které si nastrouháme na jemno, můžete je taktéž rozmixovat v mixéru. Postupně přidejte chia semínka, slunečnicová semínka, rozinky, jogurt, oříšky (mandle i kešu je vhodné alespoň trošku posekat na menší kousky), mák, kávu, vanilku, skořici, mléko. Pořádně zamíchejte a pak vmíchejte mouku, kokosový olej, datlový sirup, panelu. Nakrájejte si na menší kostičky 1-2 banány a také rozmíchejte do těsta, těsto dochuťte  ½ – 1 hrnkem malin, ½ hrnku jahod, ale pozor, jeden hrnek malin (případně i jahod) si nechte bokem. Takto pořádně smíchejte těsto. Mezitím si připravte vymazanou a moukou vysypanou formu. Těsto do ní vlijte. Zbytek ovoce (jahod a malin) rozmixujte, přidejte k němu ještě trochu panely (případně fruktózy) a nalijte do formy na těsto, lehce formou zatřeste, aby se vrstvy částečně spojily. Pečte v troubě asi 40-45 minut na 170°C. Nechte buchtu vychladnout, opatrně vyndejte z formy a můžete podávat. :)

Dobrou chuť.

Recept byl mnohokrát odzkoušen v brněnském veganském V.bistru. Ingredience na tuto buchtu i další zdravé potraviny najdete v eshopu www.bioobchod.cz

Vegan.cz