Snídaňový talíř s pomeranči a rýžovou smetanou

Snídaňový talíř s pomeranči a rýžovou smetanouJednoduchý recept pro jarní ne ještě tak teplé dny, kdy se hodí, aby vás snídaně trošku rozehřála. A až se oteplí, studená variace je ještě jednodušší :)

  


Potřebujete...

jablka
banány
pomeranče
mandarinky
rozinky (třeba tyto)
kokosový olej (nejlépe panenský v bio kvalitě)
rýžovou smetanu (tady) nebo vegan bílý jogurt
vanilku
skořici (tady)
cukr (buď klasický moučkový nebo tento vanilkový)

Jak na to?

Jablka, hrušky, pomeranče, mandarinky, banán a rozinky nakrájejte na menší kousky. Mezitím si na pánvičce rozehřejte kokosový olej (ten se nejlépe hodí na smažení, navíc na sladko). Kousky ovoce (velikost své porce a množství ovoce odhadněte sami) pak rychle lehce osmahněte na oleji, přikápněte trošku rýžové smetany (případně vegan jogurtu), ještě lehce nechte prohřát. Dochuťte vanilkou skořicí a lehce posypte i cukrem. A může se podávat. Doporučujeme s pomerančovým džusem, jablečným moštem nebo třeba s vanilkovým nápojemaby té vanilky nebylo málo. :)
Moc dobrý je třeba tento.

Dobrou chuť !