Promítání filmu Cowspiracy v Brně na Masarykově univerzitě

Promítání filmu Cowspiracy v Brně na Masarykově univerzitěObrovské ekologické zátěži živočišné výroby a konzumace masa a mléka pro životní prostředí se věnuje film Cowspiracy, jehož promítání se koná zítra (úterý 3.10.) v aule Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Promítání organizuje ekologický časopis Sedmá generace (recenzi časopisu na film najdete zde) a po něm bude následovat i diskuze o veganském životním stylu. Začátek je v 18:45 hodin a vstupné je dobrovolné.
A zde najdete pár informací o dopadech na životní prostředí, které film předkládá:

- Živočišná výroba produkuje více skleníkových plynů, než celosvětová doprava
- Živočišný průmysl je hlavní příčinou vymírání druhů, mrtvých zón v oceánu, znečištění vody a biotopů; 91% amazonského pralesa bylo vykáceno kvůli živočišné výrobě
- Spotřeba vody na jeden hamburger je 2 500 litrů
- Plocha potřebná k uživení jednoho člověka, který jí maso, je 18x větší, než u člověka, který konzumuje rostlinnou stavu
- 3/4 rybářských oblastí v oceánech jsou již vytěžené; s každým dalším chyceným kilogramem ryb je vytaženo 5 kilogramů dalších mořských živočichů, které jsou vyřazené jako odpad
- Odpad z chovu 2 500 dojných krav je tak velký, jako odpad z města s 411 000 obyvateli

Odkaz na zdroje a studie najdete zde: http://www.cowspiracy.com/facts/