Program Veggie Vánoc 2016

Program Veggie Vánoc 2016V neděli 11.12. se koná v Praze v Galerii Mánes již tradiční největší česká veggie předvánoční akce, Veggie Vánoce. Zde se můžete podívat, co vás na ní čeká.

Program Veggie Vánoc 2016:

GALERIE

11.00 - Oficiální zahájení

11.15 Vegan Fighters:
Etické Vánoce: Zkuste to letos jinak!

11.30
Veganství v Art Restaurant Mánes: Oficiální pozvání šéfkuchaře na vegan degustační menu Art restaurant Mánes

12.15
GreenGlasses Jennifer Day/Aneta Habrová: Etické Vánoce a udržitelné žití v roce 2017: Praktické tipy, jak letos i napřesrok být ohleduplní ke zvířatům i planetě. Pojďte se inspirovat!

13.00 VÁNOČNÍ FOODSHOW: Raw Deli: Zdravé Vánoce: Jak na raw cukrawí?

13.45 Bojová umění v Mánesu I.

14.15 VÁNOČNÍ FOODSHOW: Nebeské dortíčky/Pavlína Dlask Fuchsová: Vegan vánoční pečené cukroví: Přijďte se naučit vegan rohlíčky, linecké i hnízda!

15.00 Tradiční Rueda v tradičním mánesovském pojetí: Tančete i vy!

16.00 VÁNOČNÍ FOODSHOW: Plevel: Štědrovečerní menu - kapr bez kapra

16.30 Bojová umění v Mánesu II.

17.15 Tradiční předvánoční setkání českých vegan neziskovek: využijte jedinečnou příležitost a potkejte je všechny najednou :)
Už tradiční společná bilance toho, co se povedlo, co ne a kam kráčí česká ochrana zvířat.
VF / Otevři oči / Soucitně / Farma Naděje / Obraz / Svoboda zvířat / Jako doma

18.20 Vojtěch Jílek, majitel Vegan restaurace roku 2015:
Veganské restauratérství v ČR a jeho další směřování.

18.30 Vyhlášení vítězů ankety Vegan restaurace roku 2016, předání cen.

19.00 Tombola

19 - 21 After Party Chillout S DJ Risto

***

MULTIFUNKČNÍ SÁL

12.00 Vegan Fighter:
Rok 2016: Jaký byl pro vegany?

Představení nových partnerských projektů: Vegan Jídelníček, Veganská výzva, Vegan Republika

12.45 Havlíkova přírodní apatyka: PRAKTICKÝ WORKSHOP
Jak si na Vánoce vyrobit vlastní kosmetiku? Profesionálové vám ukážou, a vy si vyrobíte super dárek - vlastnoruční kosmetiku pro vaše blízké, z nejčistějších surovin z ekozahrad

13.30 GreenGlasses Jennifer Day/Aneta Habrová: Prague Green City Guide: První udržitelný průvodce Prahou: Představení a Q a A nad vším, co vás zajímá DISKUZE

14.30 Sea Shepherd: Jak pomoci zvířatům v roce 2017

15.30 Silvie Beránková/Vegan Fitness: 2017: Jak na hubnutí do vegan plavek :) Aneb buďte v předstihu připraveni na novoroční předsevzetí. Jak poskládat vegan jídelníček pro rýsování i nabírání. ROZHOVOR

16.45 RAW DELI: Zdravý a etický rok 2017: Jak na rostlinná mléka doma? Praktický workshop, kde se naučíte jednoduše vyrábět to nejzdravější sami doma - i to jak pak vše využijete pro vánoční mlsání PRAKTICKÝ WORKSHOP

17.45 Monika Brýdová: Vegan, kreativní a eko Vánoce:
Jak recyklovat při vyrábění dekorací a dárků - rady od renomované kreativní odbornice a veganky

18.15
Jak být v roce 2017 informovaný/á: Nový projekt Dokumentarium PROMÍTÁNÍ

19.00 Before the Flood: promítání

Speciální veganské degustační menu v Restauraci Mánes:

Amouse bouche
Guacamole s jarní cibulkou, jalapeňos a restovanými pistáciemi, domácí chléb se sušenými rajčaty

Předkrm
Tofu s goma wakame, sakura klíčky a omáčkou Ponzu

Polévka
Marmite consommé s vegan kuřecím masem, houbami shimeji, enoki a jidášovým uchem, pohankové nudle Soba

Teplý předkrm
Hráškové pyré s cukrovým hráškem, fave fazolkami, bazalkou, afila klíčky a kešu Créme Fraiche s mátou

Hlavní chod
Lasagne s veganským hovězím masem, parmazánem a rukolou

Dezert
Variace mini raw dezertů s malinovým coulis